Blog Pluxee

Image
Studiu Pluxee: Workplace for all. Harta motivației intergeneraționale la locul de muncă

Noutăți

Studiu Pluxee: Workplace for all. Harta motivației intergeneraționale la locul de muncă

Tinerii angajați preferă un job lipsit de stres, în timp ce generațiile mai mature caută un loc de muncă ce le oferă un sentiment de apartenență

Citește mai mult
Image
indexarea salariilor cu rata inflatiei, codul muncii - femeie la birou, laptop- Pluxee Romania

Legislație și Fiscalitate

Vrei să te asiguri că angajații tăi își păstrează starea de bine chiar și în perioadele pline de provocări? Ține cont de faptul că inflația s-a aflat în ultimii ani în creștere constantă, având un impact semnificativ asupra economiei și a salariilor. Indexând salariile cu rata inflației, le oferi angajaților tăi posibilitatea de a se bucura în continuare de o viață echilibrată. Descoperă cum poți face asta fără a afecta excesiv bugetul companiei, cu ajutorul beneficiilor extra salariale.

Image
atragerea clientilor in magazin, mesaje - magazin, plata, doua femei- Pluxee Romania

Antreprenoriat și management

Într-o piață competitivă, atragerea de noi clienți este esențială pentru succesul oricărei afaceri. Fie că îți dorești să crești baza de clienți sau să îi fidelizezi pe cei existenți, un mesaj de atragere bine gândit poate face diferența. În acest articol, vom prezenta diverse strategii și exemple de mesaje de atragere a clienților, inclusiv cum să scrii mesaje de mulțumire, cum să utilizezi cuvinte „magice” și importanța mesajelor emoționale. De asemenea, vom discuta despre metode noi și inovatoare de atragere şi fidelizare a clienților.

Image
cashflow ce este , definitie - post it- Pluxee

Antreprenoriat și management

Lumea afacerilor este deseori dinamică și imprevizibilă, iar menținerea unui flux de numerar pozitiv este esențială pentru succesul unei companii. În acest articol ne-am propus să vorbim pe larg despre fluxurile de numerar sau “cash flow”, în literatura de specialitate – ce înseamnă, care sunt instrumentele de management ale fluxului de numerar, ce poți face pentru a optimiza cash flow-ul și cum poți gestiona eficient deficitul de numerar.

Image
Clasificarea in turism - camera hotel, prosoape- Pluxee

Antreprenoriat și management

Industria turismului din România este considerată o parte foarte importantă a sistemului economic, numeroasele unități de cazare de tipul hotelurilor și pensiunilor îndeplinind roluri vitale în oferirea de servicii de calitate superioară clienților și în generarea de plus valoare dezvoltării investiţiilor.

Image
cele mai frumoase locuri din romania

Motivare angajați

România este o țară cu o istorie bogată, cu peisaje variate și cu numeroase obiective turistice impresionante, fiind astfel o destinație potrivită pentru întreaga familie. De la peisajele naturale spectaculoase și castelele pline de legende și mistere și până la orașele moderne eclectice și vibrante, România rămâne o destinație ideală pentru orice turist, indiferent de perioada pe care o are la dispoziție pentru petrecerea concediului sau a weekend-urilor libere și de motivul călătoriei (escapade culturale, activități recreative pentru copii sau aventuri în natură pentru descoperirea unor locuri inedite și spectaculoase).

Image
Telemunca versus munca la domiciliu – birou, laptop - Pluxee

Legislație și Fiscalitate

În ultimii ani, conceptele de telemuncă și muncă la domiciliu au devenit din ce în ce mai populare. Deși ambele forme de muncă implică desfășurarea activităților profesionale de la distanță, există diferențe fundamentale între ele, atât din punct de vedere legal, cât și logistic. În cadrul acestui articol, vom încerca să răspundem cât mai clar la întrebarea ”Care este diferența între telemuncă și munca la domiciliu?”. Vom aduce în discuție aspecte precum avantajele și dezavantajele fiecărei forme de muncă, precum și impactul lor asupra productivității, sănătății mentale și colaborării în echipă.

Image
Pluxee anunță schimbări în conducerea business-urilor din România și Bulgaria

Noutăți

Pluxee, partenerul global pentru beneficii extrasalariale și soluții pentru creșterea implicării angajaților, anunță schimbări în conducerea business-urilor din România și Bulgaria pentru a accelera implementarea strategiei de creștere a companiei

Image
Acordare pachet extrasalarial beneficii flexibile- femeie facand sport-Pluxee

Motivare angajați

Îți dorești să oferi echipei tale un pachet extrasalarial atractiv, însă nu știi ce ar trebui să includă acesta?

Image
Cum alegi beneficiile extrasalariale - femeie cu ochelari-Pluxee

Motivare angajați

Ți se pare o provocare să oferi un pachet de beneficii extrasalariale adaptat la nevoile fiecărui angajat? În ziua de astăzi, beneficiile sunt tot mai diversificate, ceea ce înseamnă că nu este întotdeauna simplu să alegi o variantă care să împace toate preferințele. Din fericire, există soluții la care poți apela pentru a acorda exact acele beneficii pe care angajații tăi și le doresc.

Image
Studiu Pluxee: Talent Insight - Piata muncii si IMM-urile

Noutăți

De ce rămân angajații români în IMM-uri: cultură organizațională, oportunități de avansare în carieră și dezvoltare profesională.

Image
Cum poți folosi neuroștiința pentru a crea strategii personalizate de implicare a angajaților

Motivare angajați

Este firesc să îți dorești să ai o echipă fericită, motivată și implicată. Cum te asiguri însă că mediul de lucru și avantajele oferite angajaților tăi sunt suficient de motivante? În definitiv, fiecare persoană este unică și are propriile sale nevoi și dorințe.

Image
HR LivingRoom editia Iasi  - Pluxee Romania

Noutăți

Pe 18 iunie a avut loc la Iași cea de-a treia ediție a HR LivingRoom, eveniment care a încheiat editia 2024 a roadshow-ului național început anul trecut. Conferința a reunit experți, manageri de resurse umane și lideri ale unor companii de top din Iași.

Image
somaj tehnic - angajati in sedinta- Pluxee

Legislație și Fiscalitate

Situațiile neprevăzute și imprevizibile pot afecta uneori activitatea unei companii, impunând, astfel, luarea unor măsuri temporare pentru depășirea unor perioade dificile. Una dintre aceste măsuri este șomajul tehnic, o opțiune reglementată de legislația muncii din România (semnificativ art. 531 din Codul Muncii actualizat).

Image
procesul de recrutare - angajati -Pluxee Romania

Antreprenoriat și management

După cum este deja cunoscut, activul cel mai valoros al unei organizații care operează pe o piață concurențială este dat de calitatea angajaților și de unitatea echipelor pe care managerii au reușit, de-a lungul timpului să le închege. Fără angajații potriviți, cu competențele potrivite pentru sarcinile de lucru cerute de diversele operațiuni de lucru din cadrul unei firme, afacerile nu pot avea prea multe șanse de succes.

Image
Concurs Pluxee - 3 AirPods Pro (2nd gen) sau un iPad 10

Noutăți

Calendaristic vorbind, suntem la polul opus al așa-zisei luni a cadourilor, însă cine decide când e timpul pentru cadouri dacă nu noi? Și de ce cadourile trebuie să fie mai mereu pentru alții și nu pentru noi?