Card de vacanță Pluxee Turist pentru instituții publice

Oferă-le colegilor oportunitatea de a explora noi destinații!

Pluxee Turist pentru instituții și autorități publice

Pentru instituțiile și autoritățile publice, cardul de vacanță poate fi încărcat cu 1600 de lei/an pentru fiecare angajat, în perioada 1 ianuarie 2024-31 decembrie 2026, conform OUG 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanță cu modificările și completările ulterioare.

 

Pentru instituțiile publice, cardul de vacanță poate fi încărcat cu 1600 lei/an pentru fiecare salariat al cărui venit net lunar nu depășește 8000 lei net.

 

Pentru mai multă simplitate, voucherele de vacanță se acordă doar în format electronic.

tichete de vacanta - Pluxee

Cazare

și pachete turistice pe tot teritoriul României

vouchere de vacanta - Pluxee

Rețea diversificată

de parteneri la nivel național

carduri de vacanta - Pluxee

Oferte speciale

pentru utilizatorii cardului de vacanță Pluxee Turist

Ce trebuie să știi despre cardurile Pluxee Turist

 • Cardurile de vacanță sunt nominale și au inscripționate numele și prenumele fiecărei persoane.
 • Sumele de pe card sunt valabile timp de un an calendaristic de la data încărcării
 • Cardul de vacanță funcționează în sistemul Mastercard si este valabil timp de 5 ani. 
 • Atunci când plătesc pentru prima dată cu cardul la unul dintre partenerii Pluxee Turist, angajații vor trebui să introducă cardul în aparat și să confirme tranzacția cu codul PIN. Ulterior, introducerea cardului nu va mai fi necesară, iar codul PIN se va introduce doar dacă tranzacția depășește 100 lei.
 • În caz de furt sau de pierdere, poate fi blocat până la emiterea unui nou card. Angajații pot afla codul PIN prin 2 metode: folosind aplicația Pluxee sau apelând Contact Center la 021.207.27.27 și urmând indicațiile date. Pentru ambele metode vor avea nevoie de CNP și datele de pe card.

Cum achiziționezi voucherele de vacanță Pluxee Turist

 1. Pentru a comanda vouchere de vacantă pentru colegii tăi, intră in Catalogul Electronic și efectuează o căutare după: CIF sau DENUMIRE OFERTANT (11071295 PLUXEE ROMANIA) si/sau cod CPV 79823000-9 (servicii de tipărire și de livrare) și/sau unul din numerele de referință 00001, 00002, 00003, 00004, 00005
 2. Selectează un reper din catalog și adaugă-l în Coșul de Cumpărături.
 3. Accesează Coșul de cumpărături și inițiază achiziția directă, iar ulterior completează câmpurile solicitate: cantitate, denumire achiziție, tip contract, tip finanțare, CPV, dată limită răspuns, descriere, condiții de livrare, condiții de plată.
 4. Apasă butonul SALVEAZĂ, apoi PREVIZUALIZEAZĂ ȘI PUBLICĂ

 

Cum semnezi contractul și comanzi cardurile Pluxee Turist

Semnare contract

Ca urmare a achiziției din SEAP, în două ore vei primi un e-mail în care vei regăsi contractul de vouchere de vacanță și macheta de comandă. Contractul trebuie semnat, ștampilat și trimis atașat, ca reply la e-mailul primit din partea Pluxee. 

Poți plasa comanda prin două metode: 

Online, folosind platforma sodexoonline.ro Prin e-mail, atașând macheta de comandă și contractul, ca reply la e-mailul din partea Pluxee. 

Livrarea 

Livrarea cardurilor se va face în 5 zile lucrătoare de la data comenzii, iar încărcarea în cel mai scurt timp după încasarea banilor în contul Pluxee.

Factură

Factura proformă va fi emisă imediat după procesarea comenzilor.

Turist public

Carduri de vacanță - beneficii angajat

Cu ajutorul cardului de vacanță Pluxee Turist, îți poți achita vacanța în locațiile favorite de pe teritoriul României. Cardul poate fi folosit pentru achiziționarea pachetelor turistice ce includ cel puțin o noapte de cazare, alături de care pot fi adăugate serviciile de masă, transport, agrement și tratament balneare.

Rezervările se pot face atât online, cât și direct la unitățile de cazare sau la agențiile de turism licențiate.

Dacă nu consumi toată valoarea de pe card pentru un singur sejur, poți folosi suma rămasă și pentru vacanțele următoare, în limita perioadei de valabilitate de 1 an.

Ai acces la vacanțe cu reduceri atractive, datorită ofertelor pregătite special pentru utilizatorii cardurilor Pluxee. Poți vedea oricând promoțiile, precum și lista partenerilor Pluxee din întreaga țară, în aplicația Pluxee.

Aplicatia Pluxee Romania pentru carduri de beneficii extrasalariale

Aplicația Pluxee

Administrează-ți simplu, rapid și sigur beneficiile Pluxee. Descarcă aplicația mobilă

 • Plătești cu telefonul direct din aplicația Pluxee
 • Știi oricând ce sumă ai pe card, cât timp este valabilă și ce tranzacții ai efectuat
 • Descoperi partenerii afiliați Pluxee și ofertele speciale de care poți beneficia atunci când plătești cu cardul de beneficii
 • Poți afla sau reseta codul PIN al cardului.

Cere ofertă pentru cardul de vacanță Pluxee Turist

Card de vacanță - Întrebări frecvente

Cât au valabilitate voucherele de vacanță?

Suma alocată unui angajat în vouchere de vacanță poate fi utilizată timp de 1 an de zile de la data încărcării acesteia pe cardul Pluxee Turist. Pentru angajații din instituțiile publice, beneficiul se acordă în perioada 1 ianuarie 2024 - 31 decembrie 2026.

Unde poți folosi cardurile de vacanță? Ce poți cumpăra cu carduri de vacanță?

Cardurile de vacanță pot fi utilizate doar în unități de cazare din Romania și în agenții turistice autorizate/licențiate de Ministerul Turismului, care au contract de afiliere cu unitățile emitente.

Unitățile în care se pot utiliza cardurile de vacanță Pluxee Turist sunt marcate cu autocolantele specifice. Întreaga rețea de parteneri poate fi accesată în aplicația Pluxee.

Valoarea voucherelor de vacanță

OUG nr. 8/2009 pentru acordarea voucherelor de vacanță prevede că valoarea voucherelor acordate angajaților din domeniul privat nu poate depăși într-un an calendaristic contravaloarea a șase salarii de bază minime brute. 

Instituțiile publice acordă anual vouchere de vacanță în cuantum de 1.600 lei, în perioada 1 ianuarie 2024-31 decembrie 2026, personalului ale cărui salarii lunare nete sunt de până la 8.000 lei. 

La companiile naționale/societățile cu capital deținut majoritar/integral de stat sau de unitățile administrativ-teritoriale, inclusiv regiile autonome de interes național/local, precum și instituțiile de credit/fondurile de garantare și contragarantare la care statul este acționar majoritar/unic, cheltuielile privind voucherele de vacanță sau alte drepturi acordate conform reglementărilor legale sau contractelor colective de muncă nu pot depăși anual, în perioada 1 ianuarie 2024-31 decembrie 2026, contravaloarea a 1.600 lei/an/persoană. La agențiile/autoritățile/instituțiile autonome care se află în coordonarea/subordonarea Parlamentului României, cheltuielile privind voucherele de vacanță sau alte drepturi acordate conform reglementărilor legale sau contractelor colective de muncă nu pot depăși anual, în perioada 1 ianuarie 2024 - 31 decembrie 2026, contravaloarea a 1.600 lei/an/persoană.

Voucherele/cardurile de vacanță pot fi folosite pentru excursii în străinătate?

Cardul de vacanță poate fi utilizat exclusiv pentru vacanțe pe teritoriul României.

Voucherele de vacanță se pot schimba în bani?

La fel ca în cazul cardurilor de masă sau al cardurilor cadou, voucherele de vacanță nu pot fi schimbate în bani.

Poți face plata cu cardul de vacanță la restaurant?

Poți folosi cardul de vacanță la achiziționarea pachetelor de turism care includ atât cazarea cât și mesele. Cardurile de vacanță pot fi folosite la plată în restaurant/a meselor în locațiile unde ai beneficiat de minimum o noapte de cazare.