activitati 1 iunie ziua copilului

Ce faci de Ziua Copilului? Activități pentru cei mici acoperite de cardul Pluxee Cultura

17 Mai 2024

Timpul petrecut alături de copii este întotdeauna special și merită trăit din plin. Dacă ești în căutarea unor idei inspirate pentru Ziua Copilului, ți-am pregătit o listă cu activități potrivite pentru cei mici. În plus, te vei bucura să afli că toate pot fi achitate prin intermediul cardului Pluxee Cultura.

Activități interesante în familie de Ziua Copilului 

Iată câteva idei de activități de Ziua Copilului care pot fi plătite prin cardul Pluxee Cultura:

 • participarea la evenimente online și offline pentru copii, filme, piese de teatru, cursuri, concerte și spectacole de operă. Pluxee Cultura poate fi folosit pentru achiziționarea online a biletelor, de pe website-urile partenere, cum ar fi Iabilet.ro sau Entertix.
 • parcuri de distracție, vizite la muzee și expoziții atractive pentru copii și nu numai, precum: Dino Parc, Destiny Park, Muzeul Simțurilor din București, Hype Arena by Kiddo etc.
 • Cardul cultural de la Pluxee - una dintre cele mai populare idei de beneficii pentru angajați - este și o metodă excelentă de plată la achiziționarea de cărți, jocuri și jucării, manuale sau muzică din librăriile partenere Pluxee: Diverta, Cărturești, Libris etc.

Spectacole, filme și ateliere la Opera Comică pentru Copii 

Opera Comică pentru Copii organizează în permanență spectacole, proiecții de filme sau cursuri și ateliere pentru cei mici, fie în sălile operei, fie în aer liber. Spre exemplu, începând cu 1 iunie, copiii între 4 și 12 ani vor putea participa la o serie de cursuri în cadrul Școlii de Vară OCC

Biletele și abonamentele la spectacolele Operei Comice pentru Copii pot fi achiziționate utilizând cardul Pluxee Cultura de pe site-urile partenere Pluxee: Entertix, Iabilet.ro etc.

Vizită în lumea dinozaurilor din Dino Parc 

Nu este Jurassic Park, ci o vizită la parcul tematic din Râșnov, unde natura se împletește cu știința și istoria. Dino Parc are o suprafață totală de 3 hectare și este în același timp și zonă de agrement, și muzeu în aer liber care oferă următoarele activități pentru copii și cei mari: 

 • un traseu impresionant cu 100 de dinozauri în mărime naturală
 • locuri de joacă pentru copii și căsuțe în arbori
 • un cinematograf 9D și un cinematograf 360°
 • trasee de aventură și labirint laser 
 • soundbox, expoziții unicat și multe zone interactive.

Distracție pe săturate la Kiddo Play Academy

Kiddo Play Academy este o lume a distracției, unde toți copiii sunt bineveniți și în care copilăria se desfășoară și se dezvoltă în voie, cu experiențe unice și oferte atractive: 

 • Kinetic Sand - o experienta senzorială de modelare a nisipului
 • Cool Bricks - jocuri de construcție 
 • Mini Bowling

Boardgames și alte jocuri pe Dol.ro 

Poți folosi Pluxee Cultura și pentru a cumpăra cele mai populare board games pentru copii din librăriile Diverta - cum ar fi Activity Original, Monopoly Junior, cărțile de joc Weddington Harry Potter sau Puzzle Logic și multe altele. Tot la Diverta, poți găsi peste 400 de tipuri de jocuri Lego și peste 300 de jocuri Playmobil pe care le poți face cadou celor mici folosind cardul cultural de la Pluxee. 

Ateliere de artă și educative cu Art Safari Kids 

La atelierele organizate periodic la Art Safari Kids, copiii cu vârste între 3 și 12 ani au ocazia să-și dezvolte creativitatea participând la: 

 • ateliere de artă, creative și educative 
 • tururi ghidate - unde pot învăța despre simbolurile românești din arta și cultura populară, pictura pe pânză și pe tricouri, mozaic, sculptură, modelaj și tehnici de ceramică.

Inspirație pentru creativitate la Fundația Calea Victoriei 

Fundația Calea Victoriei organizează regulat ateliere pentru copii cu accent pe creativitate, formarea și antrenarea gândirii critice, stimularea curiozității și inițiativei personale. Atelierele pregătite de fundație pentru Şcoala Altfel - care nu se regăsesc în programa şcolară - sunt: 

 • actorie și improvizație 
 • stil vestimentar și imagine personală 
 • astronomie 
 • cultură şi civilizație: Egiptul Antic, Grecia Antică, Roma Antică, Descoperă Bucureştiul Cultural 

Printre atelierele online organizate recent se numără: 

 • astronomie pentru copii 
 • planning personal pentru copii și adolescenți 
 • încredere în sine pentru adolescenți 
 • cum îmi găsesc vocația 

Experimentează senzații și iluzii optice la Museum of Senses 

La Muzeul Simțurilor din București, vizitatorii de toate vârstele pot să se joace și să învețe cu ajutorul diferitelor jucării pentru a-și dezvolta și îmbunătăți abilitățile și percepția. Cele 40 de exponate joacă feste și se joacă cu mintea: o călătorie și o experiență uimitoare, distractivă și cool în lumea senzațiilor și iluziilor optice, care educă fără a plictisi. 

Camerele special amenajate, exponatele și animatorii special instruiți fac din Museum of Senses locul potrivit pentru o vizită programată de Ziua Copilului sau pentru sărbătorirea aniversării copilului tău. 

Citește și : Descoperă cardul Pluxee Cultura, benficiul extra salarial dedicat timpului liber

Cum poți acorda angajaților cardul cultural de la Pluxee? 

Cardul Pluxee Cultura este un beneficiu extra salarial pentru angajați mai inspirați, relaxați și motivați. Acesta oferă acces la produsele celor mai mari librării și la peste 15.000 de evenimente și spectacole culturale. Angajații se bucură de un buget dedicat timpului liber, educației și culturii, distinct de cel alocat pentru cheltuielile curente și pot utiliza cardul în rețeaua extinsă de parteneri Pluxee

Angajatorii își pot motiva echipele acordând maximum 210 lei lunar pentru acces la cultură sau 430 lei ocazional (per eveniment) pentru fiecare angajat, având 100% deductibilitate în limitele stabilite prin codul fiscal. Totodată, sumele acordate pe cardul Pluxee Cultura au o perioadă de valabilitate de un an de la data acordării către angajat. 

Vrei să îți motivezi echipa și mai mult? Descoperă toate beneficiile extra salariale de la Pluxee: cardurile de tichete de masă, cardurile cadou , voucherele de vacanță sau cardurile culturale.