Crește acum valoarea tichetelor de masă la 40 lei/zi

• Economii până la 29% la buget
• Deductibilitate 100%
• Scutire de la plata CAS și CAM
• Putere de cumpărare crescută

De ce să oferi tichete de masă de 40 lei/zi?

Tichetele de masă aduc economii la buget de până la 29% și motivație pentru echipă prin creșterea puterii de cumpărare.

 

Beneficiezi de avantaje fiscale

Datorită facilităților fiscale ai următoarele avantaje:

  • cu până la 29% economii față de aceeași sumă acordată sub formă de creștere salarială
  • deductibilitate 100%
  • scutire de la plata contribuției de asigurări sociale (CAS 25%) și a contribuției asiguratorii pentru muncă (CAM 2,25%)

Crești puterea de cumpărare a angajaților

Crești puterea de cumpărare a angajaților, pentru a resimți mai puțin efectele inflației și a se bucura în continuare de o alimentație echilibrată.

Din ianuarie 2024, s-a introdus impozitarea tichetelor de masă cu 10% pentru CASS. Acest lucru înseamnă implicit o scădere a veniturilor.

Valoarea coșului minim de consum pentru o familie a crescut cu 15,2 % față de 2022, conform studiu Fundația Friedrich Ebert România și Syndex România.

Atragi și motivezi angajații

Un pachet atractiv de beneficii extrasalariale îți menține buna reputație pe piața locurilor de muncă și te ajută să-ți fidelizezi angajații. 

Recrutarea oamenilor valoroși este mai simplă atunci când oferi un pachet atractiv de beneficii extrasalariale, aliniat la tendințele actuale.

Angajații mulțumiți și motivați lucrează cu mai multă implicare, ceea ce îi face mai productivi și mai creativi.

Calculează cât economisești ca angajator dacă oferi carduri de masă

Cere oferta personalizată pentru cardul de masă Pluxee Gusto!

Ce spune presa despre creșterea valorii nominale a tichetelor de masă

Întotdeauna este bine să te informezi din mai multe surse și să vezi lucrurile în ansamblu. De aceea, am colectat pentru tine o serie de opinii ale jurnaliștilor, specialiștilor HR și economiștilor din România cu privire la creșterea valorii tichetelor de masă:

12

Este una dintre puţinele măsuri menite să susţină puterea de cumpărare a angajaţilor, într-un an în care inflaţia va continua să fie la un nivel ridicat, de 6% (conform prognozei bugetare), iar creşterile salariale vor fi, în multe domenii, sub acest procent.

Analiză prezentată de zf.ro

32454353

E un semnal important care arată că firmele îşi doresc să îşi protejeze angajaţii în faţa efectelor creşterii taxelor şi a inflaţiei, iar tichetele reprezintă un instrument eficace, în condiţiile în care taxele salariale sunt în continuare foarte mari raportat la media regională

Analiza Frames, prezentată de agerpres.ro

slide 3

În lipsa unor măsuri concrete și rapide s-ar putea vulnerabiliza categoriile care dețin astfel de tichete de masă, prin diminuarea puterii de cumpărare, cu impact semnificativ asupra standardelor de viaţă ale populaţiei şi prin amplificarea riscului de sărăcire extremă.

Analiză prezentată de playtech.ro

slide 4

Sunt peste 3 milioane de beneficiari care își vor putea vedea veniturile mai mari cu 880 de lei, în cazul unei norme complete de muncă. Adăugați și valoarea tichetelor cadou, a celor de studii, vacanță și a celorlalte tipuri de tichete și am putea ajunge, în 2024, la un stimul de peste 35 miliarde de lei, adică aproape 7 miliarde de euro. E un pas semnificativ pentru susținerea puterii de cumpărare în condițiile în care, să nu uităm, consumul reprezintă principalul motor al economiei

Analiză prezentată de playtech.ro